Titular notícies

[VÍDEO] L'ESPECTACLE - CONTE «TORNAREM» EMOCIONA A LES SEVES AUTORES

Dimarts 12 Setembre 2017

Quan els infants de 1er de Primària de l'Escola Abel Ferrater de la Selva del Camp van crear el conte Tornarem, inspirat en els infants i les famílies sirianes que han de marxar de casa per culpa de la guerra, mai van imaginar que un dia aquest relat es convertiria en un espectacle. Una proposta escènica que van poder viure en primera persona, interpretada en aquesta ocasió per l'artista Marta Gorchs, i que a continuació podreu reproduir.

Els joves van participar al 7è Concurs de podcast - Contes del Món, impulsat per COMSOC - Comunicació Social, amb el desig de formar part dels relats finalistes que formarien part del setè llibre - cd. I així va ser després de la decisió d'un jurat i d'una votació popular. Però que la seva creació es representi damunt d'un escenari? Ostres, quina sorpresa! Van expressar na Montse i na Rosario, mestres de l'escola del tarragonès dinamitzadores de la creació del relat.

"Com cada matí, ens trobem ben d'hora de camí cap a l'escola. És un moment màgic! Un breu bon dia i tot seguit no parem de xerrar..." d'aquesta manera comença Tornarem, un conte que emociona i que podeu escoltar en la seva versió original amb les veus de les nenes i nens de l'Escola Abel Ferrater de la Selva del Camp. Un relat que també trobareu en el setè llibre i disc del Concurs de podcast - Contes del Món editat gràcies al suport popular rebut a través d'una campanya de micromecenatge.

El dia de la representació, el matí del 30 de maig del 2017, és un d'aquells dies que s'allarga en el temps i que et queda impregnat en la memòria. Per primera vegada des de COMSOC estàvem representant un conte davant dels seus autors i autores! Gràcies a Canal Camp (veure vídeo) i al treball audiovisual que vam realitzar, podeu escoltar algunes de les joves veus protagonistes i reproduir el vídeo sencer de Tornarem, un espectacle - conte que obre fronteres interpretat per na Marta Gorchs.
 
 

Na Marta -actriu, contacontes i ballarina- va tenir molta cura en recordar frases claus del conte original, va escenificar una proposta artística completa i va cantar temes en directe com El soldat universal, Bella Ciao!, i Escolta-ho en el vent. En algun moment del vídeo, haureu comprovat com els infants completen algunes de les frases narrades per l'artista, plenament identificats amb el text que van crear.

"Ens vam inspirar amb els refugiats, que per les notícies i per la televisió, sortia molt que els refugiats buscaven casa per culpa de la guerra, i ens vam inspirar [amb un conte] protagonitzat per ells. I aleshores, amb totes les opinions dels nens de 1er -perquè quan vam fer el conte estàvem a 1er- vam ajuntar les idees i va ser aleshores quan ens va sortir aquest conte. I ens va agradar molt", comenta na Laura, una alumna de 7 anys. En canvi, en Marçal ens explica que li agradaria que passes amb aquest relat "Vull que aquest conte es reparteixi per tot el món i els què manen no facin més guerres i enlloc de fer les guerres, parlin." Us suggerim que escolteu tot el què expressen els infants en el següent vídeo:
 
desitjos tornarem

Des de COMSOC - Comunicació Social recollim la voluntat de les joves autores i de la mà del grup d'animadors amb qui col·laborem (Jordi Tonietti, Rah-mon Roma, Carles Cuberes, i Marta Gorchs) us proposem portar Tornarem, un espectacle - conte que obre fronteres al vostre espai educatiu. És una proposta artística molt idònia si esteu treballant el dret a viure en pau, la realitat dels refugiats vista per ulls d'infant, etc i és una proposta que es pot complementar amb tres espectacles de petit format -que també hem creat- dedicats cadascun d'ells a un dret humà: el dret a l'accés a l'aigua, el dret a un medi ambient adequat i el dret a un habitatge digne. Us podeu posar en contacte i us informarem en detall.

Últimes Notícies