Titular notícies

ESPECTACLES IMPOSSIBLES, ARA EN VÍDEO!

Dimarts 10 Desembre 2019

Sovint les comunitats educatives, les associacions, els consistoris i les biblioteques cerquen espectacles carregats de valors i atractius. És una combinació que des de lluny pot semblar impossible. A partir, però, dels relats d'infants i joves que van participar al Concurs de podcast - Contes del Món durant set cursos escolars i del treball cooperatiu amb una colla d'animadors, hores d'ara podeu gaudir de diferents espectacles consolidats. Avui us destaquem en dos vídeos l'Ocell de la felicitat i la Diada dels Contes del Món.

Si ens remuntem als inicis de les propostes que avui estan consolidades hem de mirar fins a l'any 2010. Gràcies a dues converses des de COMSOC - Comunicació Social vam crear un grup d'animadors afí, la primera amb en Jordi Roura del mític grup Ara va de bo, i la segona amb l'Oriol Canals, nebot valencià d'en Xesco Boix que va morir l'any 2015. Aquest grup estava format per Jaume Barri, el mateix Oriol Canals, Carles Cuberes, Manel Hernàndez, Rah-mon Roma, i Jordi Tonietti. D'aquesta manera els sis professionals, vinculats a l'aleshores existent AMAPEI - Associació d'Animadors Professionals d'Espectacles Infantils, van començar a posar damunt els escenaris els contes que ens arribaven del primer certamen del concurs de podcast. Uns relats que acompanyats de música en directe, ball i múltiples sorpreses, captiven al públic assistent.

Han passat gairebé 10 anys de tot plegat i, després de set edicions del Concurs de podcast - Contes del món, avui comptem amb 1.000 històries publicades online i 169 narracions recollides en forma de llibre i disc. Tot aquest patrimoni immaterial de cultura popular i oral avui batega en forma de diferents espectacles. El ja esmentat Diada dels Contes del món, que cada any ha anat renovant el repertori, l'espectacle cooperatiu de l'Ocell de la felicitat, i tres propostes escèniques vinculades als Drets Humans, en concret al dret a l'asil i a viure en pau, al dret a un medi ambient adequat, i al dret a un habitatge digne. Portem més d'un centenar de bolos entre totes les propostes.

Avui en dia el grup d'animadors amb qui treballem colze a colze són en Carles Cuberes, na Marta Gorchs (que s'incorpora al 2015), en Rah-mon Roma, i en Jordi Tonietti. Entre totes vam decidir crear els vídeos de presentació que a continuació podreu visionar. En Carles Cuberes va aportar la cançó "Passejant per les muntanyes del Tibet", en Rah-mon Roma l'adaptació d'una cançó japonesa titulada "Ame ame", i entre totes vam posar la veu, el ritme i el cor. Posteriorment l'Oriol Cases va acabar de treballar el so i en Xavier Badenes va donar vida als vídeos.


 Si necessiteu un espectacle amb valors i atractiu de cara a aquest proper 2020 contacteu amb l'equip de COMSOC - Comunicació Social. Tingueu en compte que si sou d'un municipi de les comarques de Barcelona podeu gaudir del 80% de cofinançament del cost total per part de la Diputació de Barcelona. Estigueu atentes, cal sol·licitar l'ajuda durant el mes de gener i principis de febrer.

Últimes Notícies