Titular notícies

EN VÍDEO ELS ESPECTACLES DE CONTES I CANÇONS PELS DRETS HUMANS

Divendres 2 Març 2018

Fa uns mesos vam preguntar als animadors que col·laboren amb nosaltres: "Tenim relats aptes per a totes les edats que ens apropen a diferents drets humans, què us semblaria si els convertim en espectacles?" I la resposta de Marta Gorchs, Carles Cuberes, Jordi Tonietti, i Rah-mon Roma va ser tan clara que a continuació us presentem les tres propostes estrenades a Badalona vinculades al dret a viure en pau, al dret a l'habitatge digne, i al dret a un medi ambient adequat.

Els tres espectacles els vam estrenar a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona dins del "Cicle de contes pels Drets Humans" i a continuació els podreu veure en vídeo. Els espectacles neixen de diferents relats participants a les set edicions del Concurs de podcast - Contes del Món, i els hem titulat així: "Si tothom tingués habitatges com cal", "Mama caca! A la terra que li han fet?", i "Tornarem, un conte que obre fronteres". Els noms dels dos primers espectacles s'han triat per recordar la figura d'en Xesco Boix, pioner de l'animació a Catalunya i referent pels artistes que col·laboren amb COMSOC - Comunicació Social.

"Si tothom tingués habitatges com cal" és l'adaptació del llibre "Quan perdem la por" (COMSOC i Pol·len edicions, 2016). Una història escrita per la jove Lúa Todó i il·lustrada per Joan Turu que ens apropa -a través de l'experiència d'una nena de set anys- al dret a un habitatge digne. Una obra dedicada a les més de 500.000 famílies desnonades a l'Estat espanyol i editada gràcies al suport de dos centenars de mecenes. El primer vídeo és una sinopsi de l'espectacle interpretat per Marta Gorchs a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto de Badalona.
 

"Mama caca! A la terra que li han fet?" és un espectacle que "canta i conta" dues històries vinculades al dret a un medi ambient adequat. La primera història parla sobre el coltan, les noves tecnologies, i com això impacta en la vida de les famílies de la República Democràtica del Congo; és el conte "La veu de la selva" creat per dos germans que cursaven 1er i 4rt d'ESO a l'Escola Industrial i d'Arts i Oficis de Sabadell. La segona narració de l'espectacle tracta sobre l'aigua, a través de la convivència i el joc de dos infants: una nena de Sitges i un nen del Sàhara. El conte es titula "La Berta i l'aigua", i va ser un conte radiofònic creat per l'alumnat de 4rt de Primària de l’Escola Can Parera de Montornès del Vallès. En el proper vídeo podeu veure tota la sessió animada per en Jordi Tonietti a la Biblioteca Pomar de Badalona.
 

"Tornarem, un espectacle - conte que obre fronteres" és una proposta familiar que recorda que la pau no s'aconsegueix amb bombardejos ni aixecant fronteres i convida a la mobilització per aturar la guerra i a sumar-se a la campanya #CasaNostraCasaVostra. El conte va ser creat per infants de 1er de Primària de l'Escola Abel Ferrater de la Selva del Camp, i a continuació podeu veure la sessió interpretada per en Carles Cuberes a la Biblioteca Can Casacuberta de Badalona.
 

Tots els relats que integren els "Espectacles pels Drets Humans" els trobareu a la col·lecció de llibres - discs del Concurs de podcast - Contes del món. Si esteu interessades en programar a la vostra comunitat educativa aquests espectacles, poseu-vos en contacte amb COMSOC - Comunicació Social, un col·lectiu d'educomunicadors amb gairebé 10 anys d'experiència.
 

Últimes Notícies