Titular notícies

TALLERS I ESPECTACLES PER POTENCIAR ELS DRETS DE TOTES, ARA AMB EL COFINANÇAMENT DEL 80%

Dilluns 5 Febrer 2018

Creieu que estem en temps de treballar i potenciar la defensa dels drets més bàsics? Des de COMSOC - Comunicació Social ho tenim clar i per això portem gairebé 10 anys col·laborant, colze a colze, amb desenes de comunitats educatives i municipis. En aquesta ocasió, us convidem a realitzar Tallers de contes radiofònics pels Drets Humans i l'espectacle Cooperem o competim?. La Diputació de Barcelona ens ho posa fàcil, ja que assumeix el 80% del cost de cada activitat, perquè les accions formen part del Catàleg d'ofertes d’accions d’educació per al desenvolupament 2017 - 2018.

Al llarg dels gairebé 10 anys de vida de COMSOC, promovent l'educomunicació per a la transformació social, hem realitzat desenes de tallers radiofònics i espectacles a diferents poblacions de Catalunya. Ara, tenim l'oportunitat de realitzar més accions vinculades a l'educació per a la justícia global a un cost molt baix per a l'ens local o comunitat que ho desitgi, sempre i quan el seu municipi tingui menys de 100.000 habitants.

El Taller de contes radiofònics pels Drets Humans és una activitat que, a través del relat oral i la pràctica radiofònica, promou els valors de la cooperació, la solidaritat i la cultura de pau. A partir de dinàmiques grupals, i de la creació de contes radiofònics, el taller facilita que els participants cerquin solucions a cinc temàtiques que afecten i interrelacionen tant el Nord com el Sud: el dret a una alimentació adient (sobirania alimentària), el dret a viure en pau (refugiats), el dret a l'accés a l'aigua, el dret a un medi ambient adequat (el coltan i les noves tecnologies), i el dret a un habitatge digne. Tot fomentant la cooperació entre alumnes i les seves capacitats expressives. Dos educomunicadors dinamitzen l'activitat amb el suport d'un kit de ràdio. La durada del taller és de quatre hores i el cost de l'activitat subvencionada és de 170 euros. Podeu conèixer els detalls de l'activitat, entrant a les cròniques dels recents tallers realitzats a Sant Quirze del Vallès i Sant Boi de Llobregat. El taller s'adapta als diferents cicles de Primària i Secundària.
 
Taller radiofònic a l'Escola Anton Busquets i Punset de Calders Taller radiofònic a l'Escola Anton Busquets i Punset de Calders

Gràcies al treball dels centenars de comunitats educatives que han participat en les set edicions del “Concurs de podcat – Contes del Món”, hem pogut recollir gairebé 1.000 contes originaris dels pobles dels cinc continents, que parlen de diferents realitats i valors humans. Entre tots aquests relats, elaborats per uns 10.000 infants, joves i adults, hem triat un grapat d'històries i hem creat diversos espectacles amb un repertori musical adequat a cadascun d'ells. Un d'ells és l'espectacle que ara us presentem.

L'espectacle Cooperem o competim? està basat en una llegenda tibetana, que tracta sobre la història d'un poble que ha de superar tot un seguit de dificultats amb l'ajut de la cooperació. Es tracta d'un espectacle amb jocs i danses, interactiu amb el públic el qual haurà d’intervenir per tal que el poble en qüestió vagi resolent els obstacles. És una activitat de caràcter constructiu que posa en valor la importància de la cooperació Nord-Sud per assolir el benestar dels països. Na Marta Gorchs, en Jordi Tonietti, en Rah-mon Roma i en Carles Cuberes són els artistes animadors de l'espectacle, que compta amb la col·laboració d'un membre de COMSOC - Comunicació Social. La durada de l'espectacle és d'una hora, comptem amb equip de so propi i el cost de l'activitat subvencionada és de 184,6 euros. Podeu veure les cròniques dels espectacles realitzats a Tordera, i Vilanova i la Geltrú.
 
Marta Gorchs a Òrrius Carles Cuberes a Vilanova i la Geltrú

Si teniu interès, reserveu els vostres tallers i espectacles el més aviat possible. Ens queden poques accions cofinançades per cada activitat. Ens podeu escriure a info[@]comsoc.cat i trucar al 717 70 58 67. Endavant!
 

Últimes Notícies