Titular notícies

EL 8M A GRANOLLERS VAM SORTIR AL CARRER

Dimecres 13 Març 2024

El 8 de març, el dia internacional de la dona treballadora, va coincidir amb la segona sessió del "Curs de pòdcast, les noves narratives que escolta el món" que recentment hem iniciat per tercer any consecutiu a Ràdio Vilamajor. Des de COMSOC - Comunicació Social ens vam adherir a la vaga laboral convocada per l'Assemblea 8M, però vam decidir mantenir la sessió del curs i reorientar-la per aquesta ocasió.

La proposta era recollir una mostra de veus: apropar-se -equipades amb gravadora i auricular- a les persones que aquell dia havien decidit ocupar els carrers de Granollers sota el lema de la manifestació "De la misèria a la ràbia, i de la ràbia a la lluita". Un lema compartit amb tota la xarxa de feministes anticapitalistes dels Països Catalans, "per expressar que el moviment feminista és combatiu, és un moviment de classe i és un moviment organitzat contra el feixisme i solidari amb tots els pobles en lluita del món", tal i com apunta l'Eli (escolteu l'àudio) del col·lectiu Granollers feminista en la conversa que va mantenir amb la Núria, participant del Curs de pòdcast a Ràdio Vilamajor.

La Núria Lloret, la Marta Herreros, i la Montse Domènech, van apuntar-se a la proposta sonora i vam conversar amb un bon grapat de persones que van compartir com estaven visquent la jornada de lluita als carrers de la capital de la comarca del Vallès Oriental. Ho podeu veure al reportatge fotogràfic.
 
3a edició Curs de pòdcast, les noves narratives que escolta el món. Curs 23/24 3a edició Curs de pòdcast, les noves narratives que escolta el món. Curs 23/24
Escena de la representació d'Akelarre per part de l'espai de creació d'Arsènic Teatre D'esquerra a dreta: Núria Lloret, Marta Herreros i Montse Domènech, participants del Curs de pòdcast.

La manifestació del 8 de març a Granollers va començar a la plaça de Corona on van denunciar l'explotació laboral d'Inditex i el genocidi a Palestina, van donar veu a les infermeres en vaga i a les pageses que s'estan revoltant, van denunciar la institucionalització del feminisme i de les polítiques feministes de l'Ajuntament, i van acabar a la plaça de l'Esglèsia amb la representació de l'obra Akelarre, sobre la cacera de bruixes, per part d'un grup de joves de l'escola de teatre Arsènic.

Últimes Notícies