Titular notícies

EL TALLER «CONTES, RÀDIO I DRETS HUMANS» A LA GUIA D'ACTIVITATS EDUCATIVES DE SANT BOI

Dijous 6 Setembre 2018

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat aposta per impulsar una Ciutat educadora amb diferents eines i iniciatives. Una d'elles és la Guia d'activitats per a escoles, instituts i famílies, en la què Comsoc - Comunicació Social hi participa des del curs 2016-17 oferint el taller reanomenat "Contes, ràdio i Drets Humans", una acció subvencionada que la comunitat educativa del municipi ja pot sol·licitar.

La relació de Comsoc amb Sant Boi ve de lluny. Al 2012 l'Escola Pedagogium Cos s'apunta al tercer Concurs de podcast - Contes del Món i dos dels seus relats participants formen part del tercer llibre - disc. Quatre anys més tard, al 2016, Sant Boi es converteix -amb 9 comunitats educatives- en el municipi més participatiu de totes les edicions al certamen. Així es plasma en el setè llibre - cd de la col·lecció i se'n fa ressò Ràdio San Boi.

La setena edició del concurs compta amb els contes de l'Institut Camps Blancs, l'Institut Rubió i Ors, l'Escola Pedagogium Cos, la Fundació Llor, l'Institut Rafael Casanova, l'Institut Marianao, l'Escola Salesiana, el Col·legi Sant Josep, i el Centre de Normalització Lingüística de la ciutat. El bullying escolar, els desnonaments, la crisi de les persones refugiades, els drets humans, la cooperació i la solidaritat entre veïnes i veïns, són alguns dels temes escollits pels petits i grans participants. Històries, totes elles, que ara podeu escoltar online entre els 1.000 relats sonors recollits.

A partir del curs 2016-17 el Taller «Contes, ràdio i Drets Humans» forma part del Catàleg d'activitats educatives de Sant Boi. L'Escola Pedagogium Cos sol·licita dos tallers sobre el dret a l'aigua aquell mateix curs i repeteix el curs 2017-18 amb dos tallers, però aquesta vegada amb una temàtica diferent, el dret a un medi ambient sostenible. Ràdio Sant Boi de nou, s'interessa per l'acció educativa i entrevista (àudio) a Damià Caro, co-fundador i membre de Comsoc.

Com a educomunicadors actualment impulsem el projecte «Ràdio en moviment, l'escola radiofònica que dialoga», que contempla d'una banda els tallers puntuals esmenats i de l'altra, tallers de llarga durada. Trobareu tots els detalls de la proposta oferta al Catàleg d'activitats educatives de Sant Boi, i subvencionada pel consistori, al segúent document.


Últimes Notícies