Titular notícies

FENT RÀDIO HEM FET COMUNITATS AL LLOBREGAT

Dijous 30 Maig 2024

Quines són les veus que conformen les nostres comunitats? Per què pot ser important reconèixer-les i escoltar-les? Aquestes preguntes i d'altres han vehiculat el projecte "Fem ràdio, fem comunitat" desenvolupat des de COMSOC - Comunicació Social a sis centres educatius d'Esplugues de Llobregat al llarg d'aquest curs 2023 - 2024. Tot just aquest cap de setmana les podràs escoltar!

Al marc del Programa d'Activitats Educatives Complementàries (PAEC) ofert per part de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, hem pogut realitzar un total de nou entrevistes amb una visió comunitària. El dissabte 1 i el diumenge 2 de juny podreu escoltar les veus dels set grups d'estudiants sintonitzant Esplugues FM! A partir de les 9h del matí dels dos dies el dial 99.7 de l'FM acollirà les preguntes i respostes fetes des de comunitats educatives com: Escola Gras i Soler, Institut Severo Ochoa, Institut La Mallola, Escola Matilde Orduña, Escola Isidre Martí i Escola Prat de la Riba. A la web d'Esplugues FM també es podra accedir a aquest contingut educomunicatiu, tant en directe com posteriorment en pòdcast!
 
Escola Gras i Soler Escola Gras i Soler

Durant 4 sessions cada grup d'estudiants es va apropar a la comunicació social i al llenguatge radiofònic, posant especial atenció a com desenvolupar el guió d'una entrevista que poses en valor a una persona que integra la seva comunitat. Vam explorar la importància de l'escolta activa i transformadora per tal de cocrear un guió que fos rellevant per cadascú dels grups en el seu apropament a la persona entrevistada. Amb cada grup vam explorar de manera específica quin era el vincle comunitari amb la persona a entrevistar i quins valors podria estar encarnant per tal de defensar una comunitat sostenible, justa i cuidada. Gràcies a la col·laboració amb Esplugues FM, els grups van tenir l'oportunitat de gravar l'entrevista a un estudi professional de ràdio on vam aprofitar per reflexionar al voltant de la sensació de tenir nervis, i sobre com afrontar-los i integrar-los.

Aquest primer cap de setmana de juny teniu, lector/a, l'oportunitat de sentir les veus i inquietuds de les joves del Baix Llobregat en relació a les seves comunitats, no t'ho perdis, escolta les veus de les comunitats d'Esplugues!

Últimes Notícies