Titular notícies

A RADIO VILAMAJOR ÉS POSSIBLE EL TEU PÒDCAST

Dimecres 21 Febrer 2024

Has somiat en crear el teu propi pòdcast i no saps per on començar? A Ràdio Vilamajor no només tindràs disponible els estudis de ràdio a disposició i la graella per al teu programa, sinó que et podràs formar en la creació sonora del teu propi projecte. Ara tens fins el 29 de febrer per apuntar-te al "Curs de pòdcast, les noves narratives que escolta el món" que comença l'1 de març.

Un curs de pòdcast presencial i gratuït?

Així és, el «Curs de pòdcast, les noves narratives que escolta el món» és gratuït i s’adreça a persones amb una edat mínima de 16 anys. La gratuïtat del curs és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i de la Diputació de Barcelona.

La formació comença l'1 de març i acaba el 21 de juny, i es realitza de manera presencial els divendres a la tarda de 18 a 20h a Ràdio Vilamajor. El curs parteix d'una idea o una motivació inicial, i et permet aprendre les nocions teòriques, pràctiques i vivencials per poder desenvolupar el teu pòdcast al finalitzar. Tant el disseny, la producció, la narrativa, com l'edició, la publicació i la distribució del pòdcast, són peces fonamentals del curs.

Com apuntar-se?

Reserva la teva plaça fins el 29 de febrer enviant un correu a info@comsoc.cat amb el teu nom, cognom, edat, motivació i telèfon de contacte, i ben aviat et confirmarem la disponibilitat. Et convidem a crear el podcast que voldries escoltar, a passar-t'ho bé amb el que fas, a compartir-ho amb els pobles de Vilamajor i amb el teu públic objectiu.

Gairebé mig centenar de persones ja formen part de la comunitat de podcasters i podcasteres de Vilamajor fruit dels cursos que dinamitzem des de COMSOC - Comunicació Social. Et ve de gust formar-hi part? Ho tens al teu abast, inscriu-te al curs i entra al grup de WhatsApp "Podcasters Vilamajor".

 
Curs de ràdio pràctic per connectar amb el món Curs de ràdio pràctic per connectar amb el món. Curs 22/23.
La taula de so de Ràdio Vilamajor, en acció La satisfacció d'escoltar el programa una vegada l'has enregistrat


Experiència de l’equip

COMSOC - Comunicació Social és una entitat sense ànim de lucre que neix l’any 2008 i que intercoopera amb alguns projectes amb femProcomuns. Des dels seus orígens estimula l’educomunicació especialment a través de la ràdio. Amb experiència a ràdios locals i emissores nacionals, l’any 2009 ja va engegar un projecte educatiu i cultural on el pòdcast era un element central, el van anomenar «Concurs de pòdcast – Contes del món» i va tenir una acollida impressionant durant set anys: va promoure la creació de gairebé 1.000 podcasts per part d’infants, joves i adults.

Amb l’experiència d’haver format a centenars de joves a través de tallers radiofònics, va dinamitzar una optativa de ràdio a l’Institut Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor). I va ser aquí, durant el confinament del 2019, que va néixer el programa de ràdio «Sota la mascareta», premiat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya als Premis eduCAC, Des de finals del 2020 COMSOC impulsa la creació de Ràdios Escolars en Xarxa (REX), un espai comú per les emissores educatives d’arreu dels Països Catalans, i recentment promou la tercera edició d'aquesta escola sonora a Ràdio Vilamajor, amb la dinamització dels cursos de podcàsts i de ràdio.

Últimes Notícies