Titular notícies

3a EDICIÓ DEL CURS DE PÒDCAST A VILAMAJOR

Dissabte 3 Febrer 2024

Et fa il·lusió crear el teu propi podcast? No saps per on començar i t’agradaria formar-te en la matèria? Aquesta és la teva oportunitat! Tens al teu abast la tercera edició del «Curs de pòdcast, les noves narratives que escolta el món», on aprendràs tots els secrets de la creació, distribució i promoció sonora. Les sessions seran els divendres a la tarda, del 23 de febrer al 14 de juny, i tindran lloc a Ràdio Vilamajor (Sant Antoni de Vilamajor). Tens temps d’inscriure’t fins al 20 de febrer, però les places són limitades, així que espavila’t!

A l'edició anterior

Les participants a la segona edició del Curs de pòdcast (febrer - juny 2023) van elaborar els seus propis projectes vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) i un diumenge de juny els van presentar en un programa de ràdio a la Porxada del Parc de Can Sauleda, cor neuràlgic de Sant Antoni de Vilamajor, anomenat Broten pòdcast. Per aquest ordre Lucy Domínguez, Damián Cabrera, Óscar Morales, Ferran Sarrià, Marcel Checa, i Selin Bostanci, van presentar els seus projectes de pòdcast. Iniciatives sonores relacionades amb molts temes diferents: habitatge, videojocs, salut, història local, crítica social, i cultura popular de tradició oral.

A més vam comptar amb la participació de veïnat de Vilamajor i de col·laboradors de Ràdio Vilamajor, que van compartir les seves sensacions amb cadascun dels projectes. Us facilitem l'àudio del programa i un reportatge fotogràfic d'aquesta festa sonora.

Detalls de la formació

El «Curs de pòdcast, les noves narratives que escolta el món» és gratuït i s’adreça a persones amb una edat mínima de 16 anys que tinguin la disponibilitat i el compromís d’assistir al 80% de les sessions. Les places són limitades i s’atorguen per ordre d’inscripció. La gratuïtat del curs és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i de la Diputació de Barcelona.
cartell tercera edicio curs podcast vilamajor
La formació comença el 23 de febrer (deu dies després del Dia Mundial de la Ràdio) i acaba el 14 de juny, i es realitza de manera presencial els divendres a la tarda de 18 a 20h a Ràdio Vilamajor, a qui agraïm la seva implicació i col·laboració en la proposta.

El curs es centrarà a facilitar els coneixements, els recursos, els exemples, i les pràctiques necessàries per poder elaborar un projecte amb l’expressivitat pròpia del llenguatge sonor.

La metodologia de les sessions combinarà l'exposició de continguts, l'audició de materials, un diàleg permanent amb els i les participants, la pràctica sonora, i temps per a preparar el propi projecte. També hi haurà un treball col·laboratiu entre iguals, a través de diferents dinàmiques grupals, que permetrà compartir les habilitats i competències de les persones participants, compartir aprenentatges i intercooperar entre projectes.

El contingut del projecte ha d’estar relacionat amb l’Agenda 2030, que recull els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i que tracten temes tan diversos com la igualtat de gènere, l’acció climàtica, i el consum i la producció sostenibles, connectant la realitat local amb les desigualtats i interdependències globals. Potser ara no tens clar com encaixar els teus interessos amb aquests objectius, si és així no pateixis, és normal! Envia’ns un WhatsApp al 717 70 58 67 i en parlem, tot i que també tindrem oportunitat de fer-ho durant el curs.

En la darrera sessió de la formació es presentarà cada projecte públicament a través d’un programa de ràdio en directe al Porxo de Can Sauleda, que serà emès per Ràdio Vilamajor, en què rebrà el feedback de persones relacionades amb la matèria.

Et convidem a crear el podcast que voldries escoltar, a passar-t'ho bé amb el que fas, a compartir-ho amb els pobles de Vilamajor i amb el teu públic objectiu. Reserva la teva plaça enviant un correu a info@comsoc.cat amb el teu nom, cognom, edat, motivació i telèfon de contacte, i ben aviat et confirmarem la disponibilitat.


Experiència de l’equip

COMSOC - Comunicació Social és una entitat sense ànim de lucre que neix l’any 2008 i que intercoopera amb alguns projectes amb femProcomuns. Des dels seus orígens estimula l’educomunicació especialment a través de la ràdio. Amb experiència a ràdios locals i emissores nacionals, l’any 2009 ja va engegar un projecte educatiu i cultural on el pòdcast era un element central, el van anomenar «Concurs de pòdcast – Contes del món» i va tenir una acollida impressionant durant set anys: va promoure la creació de gairebé 1.000 podcasts per part d’infants, joves i adults.

Amb l’experiència d’haver format a centenars de joves a través de tallers radiofònics, va dinamitzar una optativa de ràdio a l’Institut Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor). I va ser aquí, durant el confinament del 2019, que va néixer el programa de ràdio «Sota la mascareta», premiat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya als Premis eduCAC, Des de finals del 2020 COMSOC impulsa la creació de Ràdios Escolars en Xarxa (REX), un espai comú per les emissores educatives d’arreu dels Països Catalans, i recentment promou la tercera edició d'aquesta escola sonora a Ràdio Vilamajor, amb la dinamització dels cursos de podcàsts i de ràdio.

P.D: Atenció! El període d'inscripció s'ha ampliat fins el 29 de febrer.

Últimes Notícies