Titular notícies

L'ESCOLA GRAS I SOLER D'ESPLUGUES ESTRENA ESTUDI DE RÀDIO

Divendres 22 Desembre 2023

Quasi una vintena de docents de l'Escola Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat s’ha endinsat amb il·lusió al món radiofònic que s'està expandint de ple en el seu propi centre educatiu. Gràcies a l’estrena d'un kit de ràdio escolar i una formació inicial dinamitzada per COMSOC - Comunicació Social, el grup de mestres ha gaudit de valent teatralitzant un fragment sonor emblemàtic de la història del mitjà i aprenent els aspectes tècnics bàsics per gravar amb la nova eina educomunicativa. En aquests moments ja estan fent servir aquests coneixements i estan en marxa, setmana a setmana, amb l'alumnat del centre.

Instal·lació de la ràdio escolar i formació a docents. Escola Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat - 09/11/23 Instal·lació de la ràdio escolar i formació a docents. Escola Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat - 09/11/23

Un dia especial. Era un dijous, el 9 de novembre del 2023. Durant dues hores, Irene Canalís i Damià Caro, membres de COMSOC, van estar desembolicant micròfons, altaveus, auriculars, peus de micro, cables prims i gruixuts... i muntant-ho tot a l'Aula Audiovisual del Gras i Soler, que ara és també l'espai de la ràdio escolar. L'emissora anava agafant forma al llarg del matí a l'interior d'aquest centre del municipi del Baix Llobregat, on 18 docents van poder celebrar la incorporació d'aquesta nova eina que feia més d’un mes que preparàvem. En aquest període de temps, van anar escollint i encarregant (orientats per COMSOC), part per part, totes les peces que conformen el seu nou estudi. Ja era hora de jugar amb ell!

Abans de tocar botons, es va iniciar la sessió amb un mica de context i qüestions bàsiques que la ràdio pot afavorir tant en la formació i desenvolupament dels infants, com a un nivell més comunitari. A través de l'experiència i el saber col·lectiu, es va recordar l'impuls que va portar al claustre i equip directiu de l'escola a voler tenir una eina radiofònica al servei de l'aprenentatge viu i experiencial; i es va reflexionar sobre tot el que la ràdio permet i pot intensificar positivament en el viatge educatiu. Després, es va repassar el funcionament i la manera de treballar amb la taula de so, des dels diferents canals d'entrada de la taula fins a la funció de la targeta SD. A més, l'equip de docents va tenir el repte d'assumir diversos rols, des de la locució a la tècnica, d'un fragment a teatralitzar de "La guerra dels mons", d'Orson Welles. Van passar la prova de llarg, i ho van gaudir! Enhorabona!

Últimes Notícies