Titular notícies

FEM RÀDIO ANTI-DISTÒPICA A LA FESSGRA

Dimecres 13 Desembre 2023

La xerrada i podcast "Fartes de distopies: literatura per superar la fi del món" va arrancar la 6ª Fira d'Economia Social i Solidària (FESS) de Granollers a l'Espai Tranquil Barbany. El diàleg literari i ecosocial va girar en torn a les intervencions de Miquel Pajares, Rubén Suriñach i Maria Sevilla, la qual va oferir també un recital de poemes. Conduït per Irene Canalís, de l'equip de COMSOC - Comunicació Social, i avivat per un públic engrescat i participatiu, el col·loqui resultant ja està disponible en format de podcast.

El dijous 2 de novembre es va celebrar a l'Espai Tranquil de Barbany una xerrada eco-literària en el marc de la 6ª Fira d’Economia Social i Solidària de Granollers (FESSGra). El tema de le distopies literàries i els imaginaris col·lectius va arreplegar a una vintena d'espectadores i espectadors que van participar de valent. Com combatre l’hegemonia del pensament distòpic immobilista i recuperar l’ambició, l’esperança i les idees per crear un futur millor? 

Moltes preguntes inquietants i algunes respostes esperançadores al podcast "Fartes de distopies, literatura per superar la fi del món" enregistrat per Damià Caro, de COMSOC, ara ja està disponible a Ràdio Intermitent, on ho podeu escoltar. Si voleu posar-hi tots el sentits, també podeu veure al reportatge fotogràfic del Joan Gener, company de l'Eixida Cultural.

Els punts de vista i les preocupacions de les ponents van inspirar un profund debat a l'espai, on les paraules compartides van fer que el temps passés volant entre reflxions i creativitat. Ruben Suriñach, com a economista-activista-escriptor que coneix el territori, va venir amb ganes de compartir l’exploració que obre la seva novel·la “Tot era massa frágil” (Pol·len Edicions). Miguel Pajares, com a antropòleg social i investigador a la Universitat de Barcelona (UB), va aportar una visió política i holística sobre el tema, relacionant-ho amb el mite del capitalisme ecològic sobre el que ell ha escrit amb la Editorial Raig Verd. Per la seva part, la Maria Sevilla, com a professora de literatura de la UB, poetessa i programadora de L’Horiginal Poesia, va fer aportacions des de la intuició i va convidar a les oients a connectar amb el debat des del fascinant món poètic amb el qual ella treballa.

Per culminar, integrants del públic van agafar el micròfon per apuntar de quines coses s’havia parlat molt, de quines no s’havia parlat prou i quines conclusions podien extreure'n de la taula rodona, obrint així una roda de veus, preguntes i debat on veïns i veïnes del terrirori compartien inquietuds, preocupacions i punts d'inflexió.
 
Fartes de distopies: literatura per superar la fi del món Fartes de distopies: literatura per superar la fi del món

Sota el lema d' “Estimem el territori. Defensem un Vallès per viure-hi”, la FESSGra d'aquest any ha comptat amb un bon nombre d'activitats socials i culturals gràcies a l'impuls de moltes entitats i col·lectius com Gemec - Xarxa d'intercooperació cultural del Vallès Oriental, La Magrana Vallesana, L’Eixida Cultural, Granollers Pedala, Neu al carrer, Muto, Quesoni, Gent, Granollers en Transició, Iaios i l’Associació FESSGra, que han comptat amb el suport de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i de l’Ajuntament de Granollers.

Últimes Notícies