Titular notícies

"SINTONITZANT L'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA", TRASPASSANT FRONTERES PER UN REPTE GLOBAL

Divendres 19 Maig 2023

Estudiants de l'Institut Maria Espinalt (Barcelona) i l'Escola Primeiro de Maio (Inhambane, Moçambic) han participat en un projecte d'intercanvi sonor desenvolupat per Arquitectura Sense Fronteres i COMSOC – Comunicació Social, i finançat per l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. A partir del dilluns 22 de maig a les 11'15h estarà disponible el programa de ràdio co-creat pels dos grups d'adolescents que parlen sobre els efectes globals i locals de la crisi ecosocial, així com d'activisme ecofeminista.

Des del gener d'aquest mateix any, dos grups-classe, separats per milers de kilòmetres, han estat reflexionant i investigant els impactes de l'emergència climàtica al món i al seu entorn, cercant referents ecofeministes inspiradores i compartint sentiments al voltant d'aquesta crisi cada vegada més present. Fent servir la ràdio com a eina de comunicació i intercanvi, els estudiants han desenvolupat el contingut d'un programa de ràdio amb l'objectiu de posar-li la veu de la seva generació al repte més gran de l'actualitat.Almena Cooperativa Feminista ha col·laborat en el projecte aportant una perspectiva feminista interseccional i decolonial al contingut que s'ha facilitat als estudiants durant diverses sessions. Gràcies a Radio Moçambique i RTVE, els grups han pogut conèixer en profunditat la realitat de la comunicació radiofònica, gravant les peces d'àudio als estudis d'Inhambane i Barcelona. Finalment, amb la dinamització de la Cooperativa Càmeres i Acció, el grup de Barcelona ha creat el vídeo promocional on conviden a tothom a sintonitzar-se amb la realitat ecosocial i l'activisme en defensa de la vida i el medi ambient.
 
estudi WhatsApp Image 2023-05-18 at 16.52.38

El resultat final d'aquest projecte, on COMSOC – Comunicació Social ha col·laborat amb tantes entitats diverses i ha acompanyat el procés creatiu dels estudiants, és un programa fresc, crític i complet. A partir del dia 22 tindrem al nostre perfil de YouTube un vídeo creat per Bruna Cooperativa Audiovisual on podreu escoltar la veu d'una generació sensibilitzada i compromesa amb el medi natural i social.

 

Últimes Notícies