Titular notícies

FEM BALANÇ EDUCOMUNICATIU A L'ALTRA RÀDIO DE RÀDIO 4

Dimecres 20 Juliol 2022

El programa «L’altra ràdio» de Ràdio 4, conduit per Cinto Niqui, ha comptat com a convidat amb en Damià Caro, soci de treball de femProcomuns i coordinador del GAC COMSOC – Comunicació Social. En el programa especial, que es va emetre el 6 de juliol i es reemet en diferents moments de l’estiu, en Cinto i en Damià van destacar algunes iniciatives radiofòniques protagonitzades per comunitats educatives i acompanyades per COMSOC.

Cinto Niqui de Ràdio 4La conversa (àudio) comença parlant de la presentació al novembre del 2020 de Ràdios Escolars en Xarxa (REX), un espai d’articulació i coordinació de les diferents emissores escolars, locals i comunitàries que conformen un ric i divers entramat educomunicatiu.

Seguidament fan un repàs cronològic del curs 21/22 i recorden com inicien les classes amb el bon gust de boca que dona el reconeixement per part dels «Premis CAC a l’Escola» al programa de ràdio escolar realitzat per alumnat de l'INS Vilamajor de Sant Pere de Vilamajor, fet en confinament, anomenat «Sota la mascareta» i emès per Ràdio Vilamajor.

A finals de setembre la taula rodona «De la ràdio escolar a la ràdio local», realitzada al Mercat de l’Audiovisual de Catalunya (MAC) a Granollers, es presenta la pionera experiència radiofònica de l’Escola Font Freda de Montcada i Reixac, que va ser determinant per crear l’emissora municipal Montcada Ràdio.

La sintonia del programa «Broten podcasts» ocupa els següents minuts de la conversa. Un programa que és el colofó del «Curs de podcast, les noves narratives que escolta el món» realitzat a Ràdio Vilamajor (Sant Antoni de Vilamajor) i que va permetre presentar, al mes de juny, sis projectes de podcasts vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS).

I finalment escolten i comenten els «Tallers de ràdio per visibilitzar les llengües d’origen» a Porqueres i Tortosa, on infants i joves de l’Escola l’Entorn de Porqueres i de l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa van apropar-se a diferents persones de la seva comunitat a través de diferents llengües: àrab, tarifit, polonès i romanès. Una iniciativa encarregada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en la què han col·laborat Ràdio Banyoles i Ràdio Tortosa.

«L'altra ràdio» és el magazín amb més anys d’emissió de la radiodifusió catalana que aposta per la divulgació de les noves tecnologies audiovisuals, la reflexió sobre el seu impacte a la societat i el coneixement de la història de les comunicacions. El programa de Ràdio 4, capitanejat per Cinto Niqui, està a punt de complir 40 anys en antena, amb més de 2.300 emissions. Felicitats!

Últimes Notícies