Titular notícies

PRESENTACIÓ DE LA XARXA DE RÀDIOS ESCOLARS

Dimarts 3 Novembre 2020

Ja sentim els nervis i la il·lusió als nostres cossos, un bonic i històric dia s’apropa. Fa dies que preparem, conjuntament amb infants, joves, docents i entitats, la presentació pública de la xarxa de ràdios escolars dels Països Catalans, en el marc del Mercat de l’Audiovisual de Catalunya (MAC) i de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC). El dimecres 11 de novembre a les 18h estigueu atentes a la pantalla, perquè neix amb força una nova xarxa que compta, només començar, amb 66 comunitats educatives i 7 ràdios locals.

Des de que l’escola Font Freda de Montcada i Reixac, i els instituts Ausiàs Marc i Barri Besòs de Barcelona van realitzar les primeres experiències de ràdio escolar a Catalunya a inicis dels anys 1980, a dia d’avui existeixen gairebé un centenar d'emissores escolars al Principat. Al País Valencià, una quarantena i a les Illes Balears, una vintena. Algunes d’elles, fins i tot, han tingut una especial rellevància durant el confinament, com ha estat el cas de l’experiència de Ràdio Escola a Ràdio Salt, en què hi ha participat sis centres educatius, i del programa Sota la mascareta creat per joves de INS Vilamajor i emès a Ràdio Vilamajor. Un panorama ric i divers que, des de setembre del 2020, està teixint una xarxa de ràdios escolars. 

La iniciativa impulsada per COMSOC – Comunicació Social, que es presentarà al MAC i a la FESC d’enguany de manera simultània, representa un punt de trobada on posar en comú experiències, eines, reptes i il·lusions, juntament amb la col·laboració de mitjans de comunicació locals i ràdios comunitàries. Actors que s’han reunit en aquest projecte amb l’objectiu de promoure l'aprenentatge significatiu i potenciar les veus d’infants i joves a través del mitjà radiofònic.

El dimecres 11 de novembre a les 18h es realitzarà virtualment i de manera coral, a través d’aquest canal de Youtube, la presentació de la xarxa de ràdios escolars. Aleshores es farà públic el nom més votat, el logotip, la pàgina web i els pilars fundacionals de la xarxa. Podreu escoltar una mostra de la multitud de veus, d’infants, joves i adultes, que conformen aquest entramat educomunicatiu que ara neix i que també compta amb el suport de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLCat), d’Escola Valenciana, de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB), de l’Associació de mestres Rosa Sensat, de l’Institut d’Infància i Adolescència de Barcelona, del Diari de l’Educació, i de la Xarxa d’Economia Solidària (XES).

Si voleu participar de l’acte de presentació us animem a enviar una nota de veu, de 30 segons com a màxim, al WhatsApp del 717 70 58 67 i publicar per xarxes socials amb l’etiqueta #CompartimSintonia
 

Últimes Notícies