Titular notícies

MÉS TEMPS PER A PARTICIPAR DE LA CO-CREACIÓ DE LA XARXA DE RÀDIOS ESCOLARS

Dimecres 23 Setembre 2020

Vint-i-un dies després de llançar públicament la proposta de generar un espai comú per a ràdios escolars, locals i comunitàries, podem afirmar que la proposta ha estat ben acollida. Volem, però, facilitar la participació de més comunitats educatives i radiofòniques, en un inici de curs complex. Per això, ampliem el termini per respondre l’enquesta virtual fins al dimecres 30 de setembre.

Sabíeu que la paraula comunicació i comunitat tenen un mateix origen etimològic? Provenen del llatí "comunis" que significa "comú". És així com comunicar significa transmetre idees i pensaments amb l'objectiu de posar-los "en comú". És a dir, pensar en termes comunicacionals suposa necessàriament l'existència d'altres amb els quals vincularnos. Una ràdio escolar, al proposar a infants i joves pensar-se des del lloc de comunicadors/as, estimula la participació en la vida de les comunitats, enderrocant simbòlicament les parets que mantenen a l'escola allunyada d'altres realitats. (Fascículo II. Colección Sintonía Escolar. Programa Provincial de Radios Escolares. Córdoba, Argentina).
enquesta radio escolar
És amb aquesta mirada llarga i ampla que des de COMSOC - Comunicació Social promovem la co-creació de la xarxa de ràdios escolars. Una crida que ja compta amb la resposta de més de quaranta persones vinculades o amb interès en iniciar experiències de ràdio escolar, que han pogut votar el nom de la xarxa que més els hi agrada, presentar-se i imaginar com voldrien que fos aquest espai d'encontre. Voleu saber com van les votacions pel nom? Doncs us haureu d’esperar a la presentació que farem l’11 de novembre a la tarda en el marc del Mercat de l’Audiovisual de Catalunya (MAC), que enguany es celebrarà virtualment. Aleshores farem públic el nom més votat, el logotip i la pàgina web de presentació, entre d'altres coses. Serà un acte molt coral, ric i divers, guardeu-vos la data!

Et convidem a dir la teva a través de l'enquesta online, tens temps fins el 30 de setembre, i a formar part del grup de Telegram. Tindràs l'oportunitat de co-crear una xarxa que fins ara compta amb una trentena de centres educatius, mitja dotzena d'emissores locals, i un Centre de Recursos Pedagògics (CRP). A més, compta amb la recent adhesió de l'Institut Infància i Adolescència de Barcelona, i els suports de l'Ass. Rosa Sensat, la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB), el Diari de l'Educació, i la Xarxa d'Economia Solidària (XES). Un agraïment immens a totes les persones, comunitats educatives, entitats,... procedents de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears que ja posen les seves mans, i anhels, en teixir aquesta xarxa plena de sintonies.

Últimes Notícies