Titular notícies

L’EDUCACIÓ SOTA LA MASCARETA DEL JOVENT A RÀDIO VILAMAJOR

Dilluns 15 Juny 2020

Com han viscut els infants el confinament? Com concilien les joves la situació a casa i els deures de l’escola? Quines incerteses ha provocat la Covid-19 per l’alumnat de cara al pròxim curs? Si voleu respostes, us convidem a escoltar-les en la quarta i última edició de Sota la mascareta dedicada al dret a l’educació, un espai radiofònic fet per joves de l'Institut Vilamajor a Ràdio Vilamajor.

L’audició del darrer programa de Sota la mascareta s’exhibeix amb algunes novetats. La Júlia Palomares no condueix l’entrevista com sempre, sinó que, fora de l’usual, presenta un reportatge que compta amb la participació de tres infants de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor: en Xavi, la Jael i la Carla; per conèixer el dia a dia de les criatures, els seus anhels i descobriments.

D’altra banda, la Naira Fernández i la Clàudia González condueixen una tertúlia sobre l’afectació de la pandèmia a estudiants que es troben en etapes acadèmiques decisives. En Sergi Prats, a punt de començar Batxillerat, l’Èlia Fernández, a les portes de la Universitat, i la Gina Vizcaibo, que s’està especialitzant en un Cicle Superior d’informació i assistència turística. A més a més, l’equip d’informatius de l’Institut Vilamajor té preparades les notícies locals de les dues darreres setmanes, que inclou una contraportada d’en Quim González sobre la gestió de la crisi sociosanitària a la Residència d’Inserció Laboral (RIL) Tallarol de Sant Pere de Vilamajor, la qual va inaugurar-se el 9 de març, cinc dies abans del decret de l’Estat d’alarma.

En Lucas Fernández tanca la seva última secció musical amb un grup i una cançó plena de ritme i de bon rotllo dels coneguts companys de pis Stay Homas. Tot en una edició que conclou amb les recomanacions literàries de la Cristina Gómez, directora de la Biblioteca de Sant Antoni de Vilamajor, i que aplaudeix i agraeix la participació i bona recepció del veïnat de Vilamajor i proximitats, que ha enriquit Sota la mascareta.

Així doncs, en aquesta última edició oferim l’oportunitat de valorar les conseqüències de la pandèmia amb el mateix col·lectiu que ha impulsat Sota la mascareta: infants i joves, les veus dels quals podeu escoltar tot seguit en el programa íntegre o a partir de les diferents seccions en la seva versió ampliada:Aquesta iniciativa radiofònica que neix de COMSOC - Comunicació Social, compta amb la dedicació de Noèlia Aranda, professora de l’optativa de ràdio a l’Institut Vilamajor, i amb dos educomunicadors de l’entitat: en Damià Caro, com a codirector i productor del programa, i amb Clàudia González, com a coordinadora de l’optativa, codirectora i presentadora del programa. Un projecte possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i de la Diputació de Barcelona, i de la col·laboració de la Xarxa de Suport Mutu de Vilamajor, del Sindicat del Poble, i de la Biblioteca de SAV.

Últimes Notícies