Titular notícies

MÉS DE 100 INFANTS DE L'ESCOLA GRAS I SOLER CREEN CONTES SOBRE DRETS HUMANS

Dimarts 25 Juny 2019

Més de 100 infants de l'Escola Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat han tornat a gaudir i aprendre amb els tallers "Ràdio, contes i Drets Humans". Entre el 17 de maig i el 7 de juny els grups - classe de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària s'han apropat al dret a l'accés a l'aigua i al dret a viure en un medi ambient adequat. Després de jugar, escoltar i dialogar, han creat unes originals peces radiofòniques. Les voleu escoltar?

Els primers tres grups - classe han treballat -cadascú un matí diferent- el dret a l'accés a l'aigua amb l'animació "La Abuela Grillo". En canvi el grup de 6è a treballat el dret a un medi ambient adequat a partir "La veu de la selva", un relat participant al Concurs de podcast - Contes del Món. En aquests tallers hem començat el dia amb una dinàmica per empatitzar amb les persones i els diferents agents socials que intervenen en una problemàtica vinculada a cada dret. Posterior hem obert un espai de diàleg i escolta activa per compartir el que lliurement cadascú havia sentit. Seguidament hem escoltat parcialment el relat relacionat amb el dret humà en qüestió, l'hem comentat entre totes i per grups de 4 o 5 infants han elaborat i enregistrat un final de la història amb el kit de ràdio que hem instal·lat al centre educatiu.

Quatre matins complets i intensos que han donat una sèrie de fruits, de fotografies, i d'una bona collita d'àudios que podeu escoltar: del grup de 3r (conte 1, conte 2, conte 3, conte 4, conte 5), del grup de 4t (conte 1, conte 2, conte 3, conte 4, i conte 5), del grup de 5è (conte 1, conte 2, conte 3, conte 4, i conte 5), i del grup de 6è (conte 1, conte 2, conte 3, conte 4, i conte 5).
 
Ràdio, contes i Drets Humans a l'Escola Gras i Soler Ràdio, contes i Drets Humans a l'Escola Gras i Soler

Per continuar donant espai a la veu dels infants, traslladem algunes reflexions que han escrit en la valoració dels tallers.
 
“No pensava que a l'any 2000, a Bolívia, va passar això que va ser com una guerra de l'aigua”
"Me'n duc que en alguns països no hi ha tanta aigua com aquí”
“No hauríem de pagar per l'aigua”
“He sentit papallones a la panxa quan hem fet lo de la ràdio”
"No sabia que al 2050 una de cada dues persones no tindran aigua”
“M'agradaria que poguéssim canviar lo del 2050 i que tots tinguéssim aigua”
“Per què es necessiten 4000 litres d'aigua per fer unes bambes?”
“No nos damos cuenta de lo que le estamos haciendo al planeta”
“Per què l'aigua costa diners?”

Els quatre tallers radiofònics pels Drets Humans formen part del Programa d'Activitats Educatives Complementàries (PAEC) de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat per al curs 2018/19. Si teniu interès i sou d'Esplugues ens podreu sol·licitar l'activitat a través del PAEC del curs 2019/20, i si sou d'altres municipis ens podeu escriure a info[@]comsoc.cat i us comentem la manera de fer-ho amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona.

Últimes Notícies