Titular notícies

LA SOPA DE PEDRES ARRIBA A LA FESTA MAJOR DE FIGARÓ

Dimecres 5 Setembre 2018

Un any més, i ja en van quatre, l’Ajuntament de Figaró – Montmany ha comptat amb la complicitat de Comsoc – Comunicació Social per enregistrar un conte, en aquest cas la gustosa Sopa de pedres. L’heu provada mai?

Dins la programació de la Festa Major del Figaró des de fa uns anys que es reserva un espai per viure la cultura popular de tradició oral a través d’un taller de ràdio. Fins ara havíem enregistrat relats lligats a la història del municipi, però aquest any va ser diferent.

El divendres 31 d’agost a la tarda ens vam trobar amb set infants i joves al Buc d’assaig del Centre Cívic d’aquest petit poble del Vallès Oriental. En aquesta ocasió la Jana, l’Helena, la Sofia, el Biel, el Martí, el Gerard i l’Àlex, van posar veu als personatges de la Sopa de pedres, un relat que va arribar a Catalunya de la mà d’en Xesco Boix (1946 - 1984), pioner de l’animació infantil a casa nostra.

Després d’escoltar d’una manera activa una història participant al Concurs de podcast – Contes del món, per copsar sobretot la força interpretativa dels vailets, vam repartir els rols i vam assajar una mica. El resultat d’aquesta tarda radiofònica viscuda, és una Sopa de pedres a l’estil del Figaró. Que podeu degustar i escoltar (àudio) sempre que així ho desitgeu.
 
Taller radiofònic a Figaró - Montmany 31/08/18

Últimes Notícies