Titular notícies

TRES TALLERS RADIOFÒNICS SOBRE LA PAU I EL DRET D’ASIL A SANT QUIRZE DEL VALLÈS

Dimecres 29 Novembre 2017

Els passats 13, 15 i 17 de novembre vam instal·lar el nostre kit de ràdio al Vallès per treballar els drets dels infants amb els alumnes de sisè de primària de l’Escola Taula Rodona de Sant Quirze del Vallès. Voleu saber com va anar?

“He après que jo també hauria de fer més per la gent que fuig de la guerra, que no n’hi ha prou en pensar-hi”. És un comentari, un lament caçat al vol quan els joves estudiants finalitzen l’avaluació del taller de ràdio en què acaben de participar. Han estat tres hores intenses farcides de jocs, dinàmiques i treball en equip per escriure i enregistrar un conte. Però també, sense que potser s’adonessin, han estat tres hores d’empatia amb infants com ells que han hagut de fugir de la seva llar perseguits per la guerra.

Com hem fet darrerament als nostres tallers, el dret a la pau i a l’asil l’hem treballat a partir del conte “Tornarem” (àudio), creat pels alumnes de l’escola Abel Ferrater de la Selva del Camp i editat a la 7a edició dels Contes del Món, fent èmfasi en el dret dels infants.

Aquesta vegada, però, teníem només tres hores per cada grup de sisè (en comptes de quatre). Malgrat això, vam decidir tirar endavant amb l’esquema habitual, reduïnt cada secció del taller: la dinàmica inicial per “instal·lar” el tema de debat; l’escolta de “Tornarem” i el joc dels semàfors per posicionar-se sobre el dret a l’asil i a la pau; la preparació en grup dels contes; i l’enregistrament. Podeu veure les fotografies publicades per la comunitat educativa.
 
Taller radiofònic a Sant Quirze del Vallès Taller radiofònic a Sant Quirze del Vallès

De nou el resultat va ser fruit de la gran implicació de tots els alumnes. En equip van arribar a acords per continuar el conte original, tot imaginant el destí dels seus protagonistes. Alguns d’aquests, després d’un llarg viatge, van aconseguir refugi gràcies al treball d’una ONG local; altres van veure com la població dels països on intentaven entrar s’organitzava perquè s’obrissin les fronteres. Voleu conèixer més finals? Aquí teniu els àudios que van enregistrar les tres classes de sisè de primària de l’escola Taula Rodona de Sant Quirze, el dilluns 13 de novembre (conte 1, conte 2, conte 3, conte 4), el dimecres 15 de novembre (conte 1, conte 2, conte 3, conte 4), i el divendres 17 de novembre (conte 1, conte 2, conte 3, conte 4).

Moltes gràcies a tots els alumnes i professors del centre. Ha estat un plaer!

“Tornarem” és un dels vuit Tallers de contes radiofònics pels Drets Humans que formen part de l’Oferta d’accions d’educació per al desenvolupament 2017 de la Diputació de Barcelona. La DIBA assumeix el 80% del cost total d’aquestes accions, que es poden executar fins al 31 d’octubre de 2018 en municipis inferiors a 100.000 habitants. Vols saber-ne més? Posa't en contacte.

Últimes Notícies