Titular notícies

TALLER RADIOFÒNIC SOBRE REFUGIATS A OLESA DE MONTSERRAT

Dilluns 3 Juliol 2017

El passat 12 de juny vam treballar sobre la realitat dels refugiats amb els alumnes de 2n d’ESO de l’escola Daina-Isard d’Olesa de Montserrat. Teníem un doble repte per davant: fer el taller amb 40 alumnes i amb només dues hores. Tot va sortir bé!

Aquesta vegada era diferent a la resta.

Aquesta vegada, el taller de ràdio escolar sobre els refugiats el faríem en només dues hores i amb 40 alumnes, gairebé el doble que l’habitual. Gràcies a la implicació de l’equip docent que va treballar prèviament a l'activitat, tenint en compte les nostres orientacions, tot va ser possible.

I és que el dia que vam arribar a l’aula, els estudiants de 2n d’ESO de l’escola Daina-Isard d’Olesa de Montserrat no només havien escrit ja per equips la continuació de “Tornarem” (àudio), el conte de l’escola Abel Ferrater de la Selva del Camp que utilitzem per reflexionar sobre la situació dels refugiats al món; també comptaven amb el seu propi kit d’enregistrament radiofònic. D’aquesta manera, vam poder gravar els seus contes de forma simultània en dues aules. Abans, però, vam fer debat a partir de les frases que cada equip havia pensat per posicionar-se i donar la seva opinió sobre la situació que afecta als refugiats. Per exemple: "El poder no dóna la felicitat", "Si tots som iguals, no hi hauria d’haver desigualtats", "Empatia i solidaritat, perquè ens pot passar a nosaltres", "Posa’t a la seva pell i ajuda’ls a viure millor", "Per cada bala una mort, per cada flor una vida", "Sense guerres no hi hauria refugiats", "Dialogant se soluciona tot", "Tota persona hauria de tenir un sostre".
 
Taller radiofònic a Olesa de Montserrat Taller radiofònic a Olesa de Montserrat

Fet el debat, ens vam disposar a enregistrar els contes. Com sempre, ens van sorprendre les idees dels alumnes, carregades de solidaritat vers les persones que més pateixen la injustícia. Vols escoltar les seves veus? Aquí teniu el resultat final: conte 1, conte 2, conte 3.

Enregistrats els contes, i per acomiadar-nos, vam fer una breu avaluació de l’activitat. Per part nostra, va ser un plaer treballar amb vosaltres: Gràcies alumnes i professorat del Daina-Isard! Fins la propera!

“Tornarem” és un dels sis Tallers de contes radiofònics pels Drets Humans impulsats per COMSOC - Comunicació Social que formen part de l’Oferta d’accions d’educació per al desenvolupament 2016 de la Diputació de Barcelona. La DIBA assumeix el 80% del cost total d’aquestes accions, que es poden executar fins al mes de juliol del 2017 en municipis inferiors a 100.000 habitants. Vols saber-ne més? Clica aquí.

Últimes Notícies