Fem possible el 7è llibre i disc de Contes del Món"Cuando todo son clics sobre una pantalla, escribir cuentos y contarlos -tiernos o secos, imaginarios o ciertos- es recordar que somos mucho más que un dedo. Ánimo con los cinco sentidos"


Gustavo Duch, autor de llibres com Mucha gente pequeña i Secretos (Pol·len edicions) i membre del jurat del setè Concurs de podcast - Contes del Món.


Característiques bàsiques

Ara tenim l'oportunitat de convertir en llibre i disc les 24 històries que han estat finalistes del certamen, i només serà possible si fem un esforç entre tots i totes.

Moltes històries, esforços i il·lusions ens han arribat al 7è Concurs de podcast - Contes del Món, procedents d'escoles, instituts, centres de normalització lingüística, ampa's, moviments socials i persones que han participat a títol individual. Han estat més 154 contes participants entre els quals trobem relats que ens parlen de les persones sirianes refugiades, dels drets dels infants i de les dones, de com una nena a través de l'esport aprèn a conviure amb una cadira de rodes, de la solidaritat intergeneracional que encara existeix, de la diversitat cultural a les aules i a la nostra societat, entre molts altres temes.

Tots els infants, joves i adults participants han recuperat de la memòria col·lectiva contes tradicionals i populars dels nostres avis i àvies, de diferents terres d'origen, o han creat relats originals que parlen de la solidaritat, de la lluita pels drets socials i les resistències dels nostres dies.
 
llibres i discs contes del mon

Col·lecció de llibres - discs de contes fets per infants, joves i adults, i editats per Comsoc - Comunicació Social.

Els autors d'aquest relats són l'Associació Cultural Botafocs de Castelló de la Plana, una àvia i néta de Teià, el Casal Civic Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts, el Centre Obert de Vidreres, l'Escola Abel Ferrater de La Selva del Camp, l'Escola Andorrana d'Ordino, l'Escola Cervantes de Barcelona, l'Escola Ignasi Iglesias de Tordera, l'Escola Matagalls de Santa Maria de Palautordera, l'Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, l'Escola Tecnos de Terrassa, l'Institut Doctor Puigvert de Barcelona, l'Institut Roquetes de Roquetes, tres comunitats educatives de Sant Boi de Llobregat: l'Escola Pedagògium Cos, l'Institut Camps Blancs, i l'Institut Joaquim Rubió i Ors; i els Centres per a la Normalització Lingüística de Calella, Girona, La Llagosta, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, i Sant Just Desvern. En total, 22 comunitats educatives de 18 municipis diferents de Catalunya, el País Valencià i Andorra.


Motivació i a qui va dirigit el projecte

Ens encanten els contes com a transmissors de coneixements i experiències, ens encanta recuperar l'escalf d'una bona història al caliu d'un foc roent. Ens encanten els contes com a eina didàctica a les aules que ens permeten estimular l'aprenentatge significatiu. Ens encanten els contes que ens conviden a conèixer les cultures de persones nouvingudes que conviuen amb nosaltres, d'altres pobles aparentment llunyans o de les llegendes de la nostra terra d'origen. Ens encanten els contes que ens criden a resistir i lluitar per a transformar des del nostre barri el món. En definitiva, ens encanten els contes que fan els infants, joves i adults participants al Concurs de podcast – Contes del Món.

És per això que ens adrecem a tota la comunitat educativa de parla catalana d'arreu del món que té sensibilitat per les publicacions petites i autogestionades com la nostra, que no apareixen a les grans pantalles, però que sí atresoren coses grans, com són les veus, l'esforç i les il·lusions dels petits i grans que s'han apropat a diferents realitats socials i han creat uns relats sonors fantàstics que alimenten i fan perviure la cultura popular de tradició oral.

Ara tenim l'oportunitat de plasmar tot aquest patrimoni immaterial en un llibre-cd i és per això que us animem a fer la vostra aportació. Especialment animem a recolzar aquesta publicació a les comunitats educatives i municipis participants i finalistes del concurs d'enguany.


Objectius

Al llarg d'aquest curs escolar els petits i grans, autors dels contes que formaran part del llibre i disc, han elaborat els relats, un esforç que més enllà del resultat, ha valgut molt la pena pel procés creatiu que ha suposat. Ara tenim l'oportunitat de premiar el seu esforç amb l'edició d'aquesta publicació. Un premi per a ells i per a nosaltres, doncs, què faríem sense contes? Recuperar les històries que sobreviuen al pas del temps és lluitar contra l’amnèsia col·lectiva amb la paraula i amb la llengua.

És per això que volem que aquesta cultura viva treballada a l'aules, a les cases i a les seus de col·lectius socials estigui plasmada en el setè llibre i disc del Concurs de podcast - Contes del Món, una publicació que recollirà els 24 contes finalistes amb el seu respectiu text, dibuix, i àudio. Sens dubte serà una bona representació dels més de 150 relats participants.Ajuda'ns a assolir l'objectiu d'aquesta campanya de finançament col·lectiu autogestionada i podrem editar una obra feta per diferents generacions de persones que ens demostren que "tot està per fer i tot és possible" més enlla del què ens conten. Nosaltres podem contar les nostres històries més enllà de les històries oficials que ens venen, i ho volem demostrar amb la teva complicitat.


Experiència prèvia i equip

Som una escola de ràdio, una productora audiovisual, una editorial, una companyia d'espectacles, una cooperativa que ofereix tallers, una colla d'animadors socioculturals, un col·lectiu d'activistes, periodistes compromesos, som tot això i més... som COMSOC – Comunicació Social. Som un grup d'educomunicadors, organitzats de forma cooperativa, que lluitem de forma quotidiana -i moltes vegades anònima- per transformar el món en un hàbitat més humà, digne i sostenible.

Les persones que integrem aquest col·lectiu horitzontal, assembleari, i autogestionat, entenem la comunicació com una eina de transformació social i la rebutgem com a simple mercaderia. Entenem la comunicació i la llibertat d'expressió com a drets humans que hem de consolidar com a poble més enllà de les institucions i les empreses. La comunicació entesa com l'oportunitat d'ensenyar i aprendre dels altres, com a oportunitat per generar coneixement col·lectiu. Defensem la lliure circulació d'informació i apostem per les llicències obertes (Creative Commons) enfront el Copyright.

Cofinançament


OBJECTIU 

- mínim: € 2.400

- òptim: € 3.000

OBTINGUT
€ 3.465

FINANÇAT
18/06/16

MECENES
55


Recompenses


Aportant € 5

Reconeixement: Menció en els crèdits
El teu nom i cognom apareixeran en els crèdits del llibre.

ACONSEGUEIX-HOA partir de € 15

Producte: 7è llibre i disc de Contes del Món
Reconeixement als crèdits del llibre + Rebràs en primícia el llibre-cd dels Contes del Món + Enviament a domicili.

ACONSEGUEIX-HOAportant € 30

Producte: 7è llibre i disc + Quan perdem la por
Reconeixement als crèdits del llibre + Rebràs en primícia el llibre-cd dels Contes del Món + llibre Quan perdem la por + Enviament a domicili.

quan perdem la por

ACONSEGUEIX-HOAportant € 45

Producte: 7è llibre i disc + Quan perdem la por + Samarreta
Reconeixement als crèdits del llibre + Rebràs en primícia el llibre-cd dels Contes del Món + llibre Quan perdem la por + samarreta il·lustrada per Joan Turu + Enviament a domicili.

samarreta quan perdem la por
ACONSEGUEIX-HOAportant € 65

Servei i producte: quota de participació 8è concurs + 7è llibre i disc de Contes del Món
Reconeixement als crèdits del llibre + Quota de participació al 8è concurs + Rebràs en primícia el llibre-cd dels Contes del Món + Enviament a domicili.

ACONSEGUEIX-HOA partir de € 75

Producte: col·lecció llibres i discs de Contes del Món (les set edicions)
Reconeixement als crèdits del llibre + col·lecció llibres i discs de Contes del Món (les set edicions) + Enviament a domicili

ACONSEGUEIX-HOA partir de € 85

Producte: col·lecció llibres i discs de Contes del Món (les set edicions) + Quan perdem la por
Reconeixement als crèdits del llibre + col·lecció llibres i discs de Contes del Món (les set edicions) + llibre Quan perdem la por + Enviament a domicili

ACONSEGUEIX-HOAportant € 315

Servei i producte: taller contes radiofònics + 7è llibre i disc de Contes del Món
Reconeixement als crèdits del llibre + Taller contes radiofònics + Rebràs en primícia el llibre-cd dels Contes del Món + Enviament a domicili.

ACONSEGUEIX-HO