Fem possible el 6è llibre i disc de Contes del MónEscoltar les veus dels més menuts explicant les seves creacions ha resultat una gran experiència. Sentir l'emoció que ells transmeten i tornar a ser una nina com si t'expliquen un conte és una sensació molt gran. Hi ha una feina darrera de cadascuna de les històries, una feina d'equip, d'amistat i de valors. Tot un plaer.


Glòria Franquet, periodista del programa infantil L'Ou blau d'Ona Mediterrània (Palma de Mallorca) i membre del jurat del sisè Concurs de podcast - Contes del Món.


Característiques bàsiques

Moltes històries, esforços i il·lusions ens han arribat al 6è Concurs de podcast - Contes del Món, procedents d'escoles, instituts, universitats, centres de normalització lingüística, ampa's, moviments socials i persones que han participat a títol individual. Han estat gairebé 100 contes participants entre els quals trobem relats que ens parlen de relacions interculturals, d'altres són originaris dels pobles indígenes, alguns ens mobilitzen per lluitar per un habitatge digne, n'hi ha que ens narren les aventures i desventures del fet migratori, i d'altres que reivindiquen el reconeixement dels drets dels infants i de les dones.

Tots els infants, joves i adults participants han recuperat de la memòria col·lectiva contes tradicionals i populars dels nostres avis i àvies, de diferents terres d'origen, o han creat relats originals que parlen de la solidaritat, de la lluita i les resistències dels nostres dies. 

Ara tenim l'oportunitat de convertir en llibre i disc les 24 històries que han estat finalistes del certamen, i només serà possible si fem un esforç entre tots i totes.Els autors d'aquest relats són l'AMPA Escola Joan Maragall d'Arenys de Mar, el CEIP S.Elcano de Castelló de la Plana, l'AMPA Les Moreres de Santa Fe del Penedès, l'Escola Sant Esteve de Guialbes de Vilademuls, el CEIP Germans Ochando d'Almassora, el CEIP Lluís Revest de Castelló de la Plana, l'Escola Ignasi Iglesias de Tordera, l'Escola La Muntanyeta de Barcelona, l'Institut Jaume Mimó de Cerdanyola del Vallès, l'Institut Miquel Peris de Castelló de la Plana, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona, l'Institut Roquetes de Roquetes, l'Universitat Picardie Jules Verne d'Amiens (França), i els Centres per a la Normalització Lingüística de Barcelona, Calella, Girona, Móra d'Ebre, Tarragona i Tortosa. En total, 19 comunitats educatives de 15 municipis diferents de Catalunya, el País Valencià i França.


Motivació i a qui va dirigit el projecte

Ens encanten els contes com a transmissors de coneixements i experiències, ens encanta recuperar l'escalf d'una bona història al caliu d'un foc roent. Ens encanten els contes com a eina didàctica a les aules que ens permeten estimular l'aprenentatge significatiu. Ens encanten els contes que ens conviden a conèixer les cultures de persones nouvingudes que conviuen amb nosaltres, d'altres pobles aparentment llunyans o de les llegendes de la nostra terra d'origen. Ens encanten els contes que ens criden a resistir i lluitar per a transformar des del nostre barri el món. En definitiva, ens encanten els contes que fan els infants, joves i adults participants al Concurs de podcast – Contes del Món.

És per això que ens adrecem a tota la comunitat educativa de parla catalana d'arreu del món que té sensibilitat per les publicacions petites i autogestionades com la nostra, que no apareixen a les grans pantalles, però que sí atresoren coses grans, com són les veus, l'esforç i les il·lusions dels petits i grans que s'han apropat a diferents realitats socials i han creat uns relats sonors fantàstics que alimenten i fan perviure la cultura popular de tradició oral.

Ara tenim l'oportunitat de plasmar tot aquest patrimoni immaterial en un llibre-cd i és per això que us animem a fer la vostra aportació. Especialment animem a recolzar aquesta publicació a les comunitats educatives participants i finalistes del concurs d'enguany.


Objectius

Al llarg d'aquest curs escolar els petits i grans, autors dels contes que formaran part del llibre i disc, han elaborat els relats, un esforç que més enllà del resultat, ha valgut molt la pena pel procés creatiu que ha suposat. Ara tenim l'oportunitat de premiar el seu esforç amb l'edició d'aquesta publicació. Un premi per a ells i per a nosaltres, doncs, què faríem sense contes? Recuperar les històries que sobreviuen al pas del temps és lluitar contra l’amnèsia col·lectiva amb la paraula i amb la llengua.

És per això que volem que aquesta cultura viva treballada a l'aules, a les cases i a les seus de col·lectius socials estigui plasmada en el sisè llibre i disc del Concurs de podcast - Contes del Món, una publicació que recollirà els 24 contes finalistes amb el seu respectiu text, dibuix, i àudio. Sens dubte serà una bona representació dels gairebé 100 relats participants.

Ajuda'ns a assolir l'objectiu d'aquesta campanya de finançament col·lectiu autogestionada i podrem editar una obra feta per diferents generacions de persones que ens demostren que els contes no són propietat dels “cuentistas” que sovint apareixen per televisió. Nosaltres podem contar les nostres històries més enllà de les històries oficials que ens venen, i ho volem demostrar amb la teva complicitat.


Experiència prèvia i equip

Som una escola de ràdio, una productora audiovisual, una editorial, una companyia d'espectacles, una cooperativa que ofereix tallers, una colla d'animadors socioculturals, un col·lectiu d'activistes, periodistes compromesos, som tot això i més... som COMSOC – Comunicació Social. Som un grup d'educomunicadors, organitzats de forma cooperativa, que lluitem de forma quotidiana -i moltes vegades anònima- per transformar el món en un hàbitat més humà, digne i sostenible.

Les persones que integrem aquest col·lectiu horitzontal, assembleari, i autogestionat, entenem la comunicació com una eina de transformació social i la rebutgem com a simple mercaderia. Entenem la comunicació i la llibertat d'expressió com a drets humans que hem de consolidar com a poble més enllà de les institucions i les empreses. La comunicació entesa com l'oportunitat d'ensenyar i aprendre dels altres, com a oportunitat per generar coneixement col·lectiu. Defensem la lliure circulació d'informació i apostem per les llicències obertes (Creative Commons) enfront el Copyright.

Cofinançament


OBJECTIU 

- mínim: € 2.400

- òptim: € 3.000


OBTINGUT
€ 3.060


FINANÇAT
27/06/15


COFINANÇADORS
30


Recompenses


Aportant € 5

Reconeixement: Menció en els crèdits
El teu nom i cognom apareixeran en els crèdits del llibre.

ACONSEGUEIX-HOA partir de € 15

Producte: 6è llibre i disc de Contes del Món
Reconeixement als crèdits del llibre + Rebràs en primícia el llibre-cd dels Contes del Món + Enviament a domicili.

ACONSEGUEIX-HOA partir de € 65

Producte: col·lecció llibres i discs de Contes del Món (les sis edicions)
Reconeixement als crèdits del llibre + col·lecció llibres i discs de Contes del Món (les sis edicions) + Enviament a domicili

ACONSEGUEIX-HOAportant € 65

Servei i producte: quota de participació 7è concurs + 6è llibre i disc de Contes del Món
Reconeixement als crèdits del llibre + Quota de participació al 7è concurs + Rebràs en primícia el llibre-cd dels Contes del Món + Enviament a domicili.

ACONSEGUEIX-HOAportant € 315

Servei i producte: taller radiofònic + 6è llibre i disc de Contes del Món
Reconeixement als crèdits del llibre + Taller radiofònic de contes del món + Rebràs en primícia el llibre-cd dels Contes del Món + Enviament a domicili.

ACONSEGUEIX-HOAportant € 615

Servei i producte: espectacle d'animació + 6è llibre i disc de Contes del Món
Reconeixement als crèdits del llibre + Espectacle d'animació amb equip de so + Rebràs en primícia el llibre-cd dels Contes del Món + Enviament a domicili.

ACONSEGUEIX-HO