Espectacles

Gràcies al treball dels dos centenars de comunitats educatives que han participat en les set edicions del “Concurs de podcat – Contes del Món”, hem pogut recollir més de 1.000 contes originaris dels pobles dels cinc continents, que parlen de diferents realitats i valors humans. Entre tots aquests relats, elaborats per uns 10.000 infants, joves i adults, hem triat un grapat d'històries i hem creat cinc atractius espectacles amb un repertori musical adequat a cadascun d'ells.

De bracet d'artistes i animadors com Marta Gorchs, Jordi Tonietti, Rah-mon Roma, i Carles Cuberes, us oferim dos espectacles de gran format i tres de petit format. Els dos primers tenen una durada aproximada d'una hora, i els altres tres duren uns 30 minuts. Totes les propostes compten amb equip de so propi i amb una galeria de fotos que podeu visitar.

1) Diada dels Contes del món
La granota Tiddalik (Austràlia), els cecs i l’elefant (Índia), Yací i Curumín (Brasil), el Gegant d’Escòcia (Irlanda), i l’aventura d’en Mabo i la hiena (Africà), són algunes de les històries que ens han arribat gràcies a diferents comunitats educatives participants al certamen i que portem damunt de l’escenari amb la companyia de guitarres, flautes, tambors, i els elements que calguin en cada moment. Estrenat l’any 2011, cada any renovem el repertori amb una nova selecció dels contes publicats en la col·lecció dels llibres - discs del Concurs de podcast.

2) Cooperem o competim?
L’espectacle basat en la llegenda tibetana de l'Ocell de la felicitat compta amb música en directe, jocs, danses, i interacciona amb el públic. Estrenat l'any 2014, el protagonista de la història és en Wanjana. Un noi que viu en un petit poble del Tibet, un poble gris, avorrit, en el què no canten ni els ocells… tot i que un temps ençà el poble tenia alegria, hi havia xerinola, i tot era de mil i un colors. Què ha passat doncs? Cal recuperar la felicitat! Aquest és el repte d'en Wanjana, però sol no ho aconseguirà. Es trobarà pel camí a gegants, punxes, fred,... i necessitarà l'ajuda del públic assistent.

3) Tornarem, un espectacle - conte que obre fronteres
És una proposta familiar que recorda que la pau no s'aconsegueix amb bombardejos ni aixecant fronteres i convida a la mobilització per aturar la guerra i a sumar-se a la campanya #CasaNostraCasaVostra. El conte que inspira l'espectacle ha estat creat per infants de 1er de Primària de l'Escola Abel Ferrater de la Selva del Camp. Us convidem a escoltar la versió original i a potenciar els dos drets directament relacionats: el dret a l'asil i el dret a viure en pau.

4) Mama caca! A la terra que li han fet?
És un espectacle que canta i conta dues històries vinculades al dret a un medi ambient adequat. La primera història parla sobre el coltan, les noves tecnologies, i com això impacta en la vida de les famílies de la República Democràtica del Congo; i la segona narració tracta sobre l'aigua, a través de la convivència i el joc de dos infants: una nena de Sitges i un nen del Sàhara.

5) Si tothom tingués habitatges com cal
És l'adaptació del llibre "Quan perdem la por" (COMSOC i Pol·len edicions, 2016). Una història escrita per la jove Lúa Todó i il·lustrada per Joan Turu que ens apropa -a través dels ulls d'una nena de set anys- al dret a un habitatge digne. Una obra editada gràcies al suport de dos centenars de mecenes. El següent vídeo és una sinopsi de l'espectacle interpretat per Marta Gorchs a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto de Badalona, en la què també trobareu intervencions dels assistents.



Posa't en contacte amb nosaltres si esteu interessades, són espectacles que estan molt sol·licitats.
400x400