Gràcies al treball dels centenars de comunitats educatives que han participat en les set edicions del “Concurs de podcat – Contes del Món”, hem pogut recollir gairebé 1.000 contes originaris dels pobles dels cinc continents, que parlen de diferents realitats i valors humans. Entre tots aquests relats, elaborats per uns 10.000 infants, joves i adults, hem triat un grapat d'històries i hem creat dos atractius espectacles amb un repertori musical adequat a cadascun d'ells. Els dos espectacles tenen una durada aproximada d'una hora, i compten amb escenografia i equip de so propi.

1) Espectacle “Diada dels Contes del món”

La granota Tiddalik (Austràlia), els cecs i l’elefant (Índia), Yací i Curumín (Brasil), el Gegant d’Escòcia (Irlanda), i l’aventura d’en Mabo i la hiena (Africà), són algunes de les històries que ens han arribat gràcies a diferents comunitats educatives participants al certamen i que de bracet de Marta Gorchs, Jordi Tonietti, Rah-mon Roma, Carles Cuberes, i de l’estimat Oriol Canals (DEP), portem damunt de l’escenari amb la companyia de guitarres, flautes, tambors, i els elements que calguin en cada moment.

L’espectacle “Diades dels Contes del Món” es va estrenar l’any 2011 i ja ha passat per una vintena de localitats de Catalunya, com per exemple Arenys de Munt, Barcelona, Castellbisbal, Esplugues de Llobregat, Manlleu, Manresa, Sabadell, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Coloma de Gramenet, i Vilanova i la Geltrú. Cada any renovem el repertori amb una selecció dels contes finalistes del Concurs de podcast - Contes del Món corresponent.

2) Espectacle “Cooperem o competim?”

En Wanjana és un noi que viu en un petit poble del Tibet, un poble gris, avorrit, en el què no canten ni els ocells… tot i que un temps ençà el poble tenia alegria, hi havia xerinola, i tot era de mil i un colors. Què ha passat doncs? Cal recuperar la felicitat! Aquest és el repte d’en Wanjana, però també de tot el poble. Sol no ho aconseguirà, es trobarà pel camí a gegants, punxes, fred i malalties, i necessitarà la teva ajuda i la del públic assistent. En Wanjana vol trobar l’ocell de la felicitat, l’ajudaràs?

L’espectacle “Cooperem o competim” és una producció conjunta de l’Oriol Canals (DEP), en Carles Cuberes, en Rah-mon Roma, en Jordi Tonietti i en Damià Caro, que compta amb la mà artista d’Helena García en la creació de les figures d’escuma i amb la col·laboració des-interessada en les il·lustracions d’en Lluïssot. L’estrenem al setembre del 2014 a Manresa, i les primeres actuacions són a Sabadell, Alella, Castellbisbal, Sant Sadurní d’Anoia, i Sant Feliu de Codines.

Destacar que aquesta darrera activitat forma part de l'Oferta d’accions d’Educació per al desenvolupament 2017 de la Diputació de Barcelona i està parcialment subvencionada. La DIBA assumeix el 80% del cost total i la resta del cost, el 20%, l'ha d'assumir l'ens local amb menys de 100.000 habitants que realitzi l'acció corresponent. L'espectacle Cooperem o competim? té un cost per a l'ens local de 203,57 euros. Aquest any, com a novetat, les activitats de l’Oferta 2017 es poden executar fins el 31 d'octubre del 2018.

Posa't en contacte amb nosaltres si esteu interessades, són espectacles que estan molt sol·licitats.

400x400